8 Eylül 2012 Cumartesi

Uçan Motorsiklet Hoverbike



Avustralyalı helikoter pilotu Chris Malloy, iki buçuk yıl boyunca, evinin garajında uğraşarak ‘Hoverbike’ adını verdiği uçan motorsiklet prototipini ortaya çıkardı.
1170 cc’ lik 4 zamanlı motor ile 150 knot (278 km/saat) hıza ulaşabileceği ve 10,000 feet yüksekliğe çıkabileceği tahmin edilen Hoverbike, şu an yere sabitlenmiş iplerle test edilse de gerçek dünya için sürüş testlerinin birkaç ay içinde başlaması planlanıyor. 



Meşe ağacından imal edilmiş karbon fiber uçlu iki yatay pervanenin ortasındaki kevlar destekli karbon fiberden üretilmiş tek kişilik koltuğu bulunan Hoverbike’ ta karmaşık swash plate mekanizması yerine, arka kısımda dengeleyici pervane gerektirmeyen ve üst üste ters yönlü iki rotor bulunduran Chinook helikopterleri örnek alınmış.
Uçan motorsikletin tüm kontrollerinin yapılabildiği gidonda, normal bir motorsiklette olduğu gibi sağ tarafta gaz varken sol taraf ise Hoverbike’ ın dengesini ayarlamaya yarıyor. İleri, geri, sağa ve sola dönüşler ise gidon gitmek istenilen yönlere çevrilerek yapılıyor.
Uçan her taşıtta olduğu gibi güvenlik önlemleri alınması gereken Hoverbike için, yaratıcısı Chris Malloy bir paraşüt eklentisi yapılabileceğini ve aracın devrilmemesi için bilgisayar kontrolleri ekleneceğini  belirtiyor.
Projeye büyük miktarda zaman ve para harcayan Malloy, prototipi yapmış olsa bile daha ileri gidebilmek için yatırımcıların desteğini bekliyor. Proje hakkında daha detaylı teknik bilgi için www.hover-bike.com adresine bakabilirsiniz.
Malloy’ un yayınladığı tek video olan dumanlı hava akış testi videosu :


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder